قواعد کلی شریعت، محمدی ایجاب می کند که حضرت بقیه الله نیز مانند دیگر پیشوایان معصوم «علیهم السلام » تشکیل خانواده داده است ، و از جد بزرگوارش حضرت محمّد مصطفی پیروی نموده .
مرحوم محدث نوری« ره » می فرماید: چگونه ترک خواهد نمود چنین سنت عظیمه جدبزگوار خود را با آن همه ترغیب و تحریص که در انجام آن شده . و نکوهشی که در ترک تهدید و آن شده است. سزوار ترین کس در انجام سنت پیامبر امام هر عصر است و تا کنون کسی ترک آن را از خصایص آن جناب نشمرده است .
روایات در رابطه با همسر و همسران حضرت بقیه الله تنها یک روایت است که سرنخی به دست میدهد و آن روایتی است که، مرحوم کفعمی در کتاب شریف مصباح نقل کرده است . بر اساس این روایت همسر حضرت از نسل عبدالعُزّی پسر عبدالمطلب می باشد. در رابطه با اولاد آن حضرت روایاتی هست که وجود آنها را به روشنی اثبات می کند و این روایات ضمنا وجود همسر را اثبات می کنند .
الف )- سیدبن طاووس در جمال الاسبوع می فرماید : روایتی با سندهای متصل یافتم که حضرت ولی عصر «عج » را اولاد بسیاری هست .
ب ) مرحوم مجلسی «ره» نیز بابی را به خلفاء و اولاد حضرت مهدی اختصاص داده است .
روایت بسیاری دلیل بروجود فرزند برای حضرت مهدی هستند الا یک روایت که منافی و معارض با این روایات است و آن روایت این است ، هر امامی باید فرزند داشده باشد به جز حضرت مهدی که فرزند ندارد ، ولی علماء و برزگان شیعه مانند مرحوم محدث نوری و شیخ طوسی و میر محمد میر لوحی معاصر علامه مجلسی این تنافی را رفع کردند، بدین بیان که امام زمان مانند سایر ائمه پسر امام ندارد، نه آنکه اصلا پسر ندارد و بنابراین از مجموع احادیث استفاده می شود که، برای حضرت مهدی فرزندان بسیاری هست که همه از اولیا ء و صلحاء شرفا هستند ولی سمت امامت ندارند، چرا که امام منحصر در دوازده نفر است .
دعاها، علاوه بر روایات و قواعد کلی برخی دعاها نیز از معصومین« علیهم السلام » صادر شده و یا از ناحیه مقدسه رسیده دلالت دارند بر اینکه برای حضرت اهل و عیالی و فرزندانی هست و در دعاها نامی از آنها برده نشده و در حق آنها دعا شده است . در این دعا وجود همسر و فرزندان را برای حضرت اثبات می کند و در این مورد دعا بسیار است .
واینکه آیا حضرت مهدی با فرزند و همسران خود ظهور می کنند، چون ما بشریم و اطلاعات بشر محدود است اطلاعات و دلیل قطعی و یقین محکم به آن تصریح نشده است .